Ανγκόλα: Σε χαμηλά 11 ετών οι εξαγωγές πετρελαίου;

Ανγκόλα: Σε χαμηλά 11 ετών οι εξαγωγές πετρελαίου;

110
Ανγκόλα: Σε χαμηλά 11 ετών οι εξαγωγές πετρελαίου;

Η Ανγκόλα αναμένεται να εξαγάγει τις μικρότερες ποσότητες πετρελαίου των τελευταίων 11 ετών τον Απρίλιο κυρίως λόγω κάποιων διαρθρωτικών ζητημάτων που πλήττουν την πετρελαϊκή βιομηχανία της αφρικανικής χώρας.

Όπως αναφέρει πρόσφατα το Bloomberg βασιζόμενο σε λιμενικά έγγραφα, οι εξαγωγές αργού της Ανγκόλα εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν στα 1,31 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον Απρίλιο, αριθμός ο οποίος αποτελεί τον μικρότερο από τον Μάιο του 2008. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη και είναι χαρακτηριστικό ότι η International Energy Agency είχε προειδοποιήσει ένα χρόνο πριν ότι η έλλειψη σύγχρονων υποδομών στα πεδία εξερεύνησης πετρελαίου της αφρικανικής χώρας θα πλήξει την παραγωγή και κατά συνέπεια τις εξαγωγές αργού.

Σε κάθε περίπτωση η μειωμένη πετρελαϊκή δραστηριότητα στην Ανγκόλα θα έρθει να δώσει μια ώθηση στην συμφωνία των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.