Ψήφος εμπιστοσύνης της BA στην Boeing 

Ψήφος εμπιστοσύνης της BA στην Boeing 

67
Ψήφος εμπιστοσύνης της BA στην Boeing 

Σε πορεία ανανέωσης του στόλου της -ενός από τους μεγαλύτερους διεθνώς- έχει εισέλθει η British Airways, με στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του εκτεταμένου δικτύου της.

Τα περασμένα χρόνια η BA, η οποία συμπληρώνει 100 χρόνια πτητικής ζωής, είχε επενδύσει τα περασμένα χρόνια στην αγορά των υπεραποδοτικών αεροσκαφών της οικογένειας των 787 Dreamliner, ενώ τώρα στρέφεται προς τα αεροσκάφη της οικογένειας 777-9 προς αντικατάσταση των ευρείας ατράκτου αεροσκαφών της και ιδίως των 747jumbo jets.

Συγκεκριμένα, σε επίσημη ανακοίνωση της Boeing σημειώνεται πως επήλθε συμφωνία μεταξύ της μητρικής εταιρείας της ΒΑ, International Airlines Group, για αγορά και ένταξη στον στόλο της ΒΑ 42 αεροσκαφών 777Χ, που αφορά σε παραγγελία 18 αεροσκαφών με την option αγοράς επιπλέον 24. Η αξία των αεροσκαφών -σε τιμές καταλόγου- αγγίζει τα $18,6 δις.

Σε δηλώσεις του ο Willie Walsh, IAG chief executive, σημείωσε ότι τα νέα αεροσκάφη θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ το κόστος καυσίμων ανά κάθισμα θα μειωθεί συγκριτικά με το 747 κατά 30%, παρέχοντας παράλληλα μία βελτιωμένη εμπειρία για τους επιβάτες.

Φωτό: boeing.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.