Παράταση έως το 2021 παίρνει το Brexit;

Παράταση έως το 2021 παίρνει το Brexit;

126
Παράταση έως το 2021 παίρνει το Brexit;

Το Brexit ενδέχεται να πάρει παράταση ως το 2021, βάσει των σχεδίων που εξετάζουν ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης περιόδου διαπραγματεύσεων φαίνεται να κερδίζει έδαφος στους κόλπους της ΕΕ στην περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο συνεχίσει να απορρίπτει τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και οι Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης στην βρετανική εφημερίδα, μια παράταση 21 μηνών έχει νόημα καθώς θα καλύπτει το δημοσιονομικό πλαίσιο (την περίοδο του προϋπολογισμού της ΕΕ) και θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και πρόσθεσε ότι το ζήτημα συζητιέται στους διαδρόμους των Βρυξελλών.

Λίγο αργότερα η Τερέζα Μέι θέλοντας να απαντήσει στα εν λόγω δημοσιεύματα τόνισε ότι μια καθυστέρηση δεν υλοποιεί μια συμφωνία και δεν επιλύει το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.