«Box Club»: Τέλος στην έρευνα για καρτέλ τιμών

«Box Club»: Τέλος στην έρευνα για καρτέλ τιμών

100
«Box Club»: Τέλος στην έρευνα για καρτέλ τιμών

Πριν από δύο χρόνια στο Σαν Φραντσίσκο είχε λάβει χώρα το λεγόμενο «Box Club Meeting». Επρόκειτο για τη συνάντηση των CEOs ορισμένων εκ των μεγαλύτερων διεθνώς ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, όπως οι Hapag-Lloyd, Maersk, MSC, OOCL.

Σε εκείνη την συνάντηση είχε «εισβάλει» απροειδοποίητα ομάδα στελεχών του FBI επιδίδοντας στους παρευρισκόμενους υπόμνημα, με το οποίο ενημερώνονταν οι τελευταίοι για την εν εξελίξει –τότε- αντιμονοπωλιακή έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με πιθανή σύσταση παράνομου καρτέλ διαμόρφωσης τιμών.

Η έρευνα πλέον των αμερικανικών Αρχών ολοκληρώθηκε και όπως μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Agencia EFE δεν στοιχειοθετήθηκε καμμία κατηγορία εις βάρος ναυτιλιακής εταιρείας για δημιουργία παράνομου καρτέλ και ως εκ τούτου δεν επιβλήθηκε καμμία ποινή και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Σε σχετικές ανακοινώσεις τους, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά μέσα, τόσο η A.P. Moller-Maersk A/S όσο και η Mediterranean Shipping Company (MSC) εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την λήξη της έρευνας, τονίζοντας πως η παγκόσμια βιομηχανία των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει πλήρως ερευνηθεί και απαλλαγεί από τις κατηγορίες για δημιουργία, μεταξύ άλλων, καρτέλ καθορισμού τιμών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.