Η Ολλανδία επικυρώνει τη Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ

Η Ολλανδία επικυρώνει τη Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ

147
Η Ολλανδία επικυρώνει τη Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ

Μία ακόμα ευρωπαϊκή χώρα, η Ολλανδία, προχώρησε στην επικύρωση της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ για την ανακύκλωση των πλοίων.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ολλανδικής κυβέρνησης, η επικύρωση της Σύμβασης έλαβε χώρα στις 20 Φεβρουαρίου 2019 κατά την συνάντηση του κ. Dick Brus, Directorate for Maritime Affairs of the Netherlands, στα γραφεία του ΙΜΟ στο Λονδίνο με τον Γ.Γ. του Οργανισμού Kitack Lim.

Με αυτόν τον τρόπο η Ολλανδία γίνεται το 8ο από τα κράτη-μέλη του ΙΜΟ (εκ των συνολικά 172 κρατών-μελών) που έχουν λάβει την πρωτοβουλία επικύρωσης της Σύμβασης. Η Σύμβαση προβλέπει ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον συνθήκες κατά τη διαδικασία ανακύκλωσης πλοίων.

Σύμφωνα με την ολλανδική κυβέρνηση, η έναρξη ισχύος της Σύμβασης θα σηματοδοτήσει μεγάλα οφέλη για τις ολλανδικές ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς θα βελτιώσει την ανταγωνιστική τους θέση έναντι των χωρών εκείνων που δεν έχουν θεσπίσει ακόμη -όπως η Ολλανδία- αυστηρούς κανονισμούς ως προς την διάλυση και ανακύκλωση πλοίων.

Η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ 24 μήνες αφού επικυρωθεί από τουλάχιστον 15 κράτη, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν το 40% της παγκόσμιας χωρητικότητας της ναυτιλίας, ενώ ο συνολικός όγκος των ανακυκλώσιμων πλοίων τους σε ετήσια βάση δεν θα πρέπει να είναι μικρότερος από το 3% της συνολικής χωρητικότητας του στόλου τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.