Απαγόρευση απόπλου από όλα τα λιμάνια της Βενεζουέλας

Απαγόρευση απόπλου από όλα τα λιμάνια της Βενεζουέλας

289
Απαγόρευση απόπλου από όλα τα λιμάνια της Βενεζουέλας

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Βενεζουέλα το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως «εκτινάσσεται» μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων από όλα τα λιμάνια της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα έγγραφο των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρεται ότι απαγορεύεται ο απόπλους των πλοίων “από όλα τα λιμάνια” μέχρι την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο στο εν λόγω έγγραφο δεν γίνεται λόγος για τα πλοία τα οποία θα εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας και θα θελήσουν να δέσουν σε λιμάνια της.

Η κρίση στη χώρα διογκώνεται ιδιαίτερα μετά την κίνηση του προέδρου του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός Πρόεδρος. Πρόσφατα μάλιστα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «έκλεισε» τα θαλάσσια σύνορα με τις Ολλανδικές Αντίλλες, στην Καραϊβική, με αφορμή το σχέδιο της αντιπολίτευσης να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από τα νησιά αυτά.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.