Η ιστορική δεξαμενή «Βιολάντω» λειτουργεί ξανά

Η ιστορική δεξαμενή «Βιολάντω» λειτουργεί ξανά

858
Η ιστορική δεξαμενή «Βιολάντω» λειτουργεί ξανά

Το ιστορικότερο ναυπηγείο της Ελλάδας, το Νεώριο Σύρου, εισέρχεται σταδιακά σε νέα εποχή. Μάλιστα, πρόσφατα ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η ανακαινισμένη πλωτή δεξαμενή Panamax size «Βιολάντω», της οποίας η γενική ανακατασκευή ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις έγιναν από εργαζόμενους του Νεωρίου, οι οποίοι μεταμόρφωσαν τη «Βιολάντω» στα χρώματα της Οnex Shipayrds. Η Οnex Shipayrds είχε αναλάβει την γενική ανακατασκευή της δεξαμενής αντί της απλής επισκευής, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, πριν περίπου τρεις μήνες προκειμένου να αποτελέσει την πιο σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον και αξιόπιστη επιλογή για Panamax size στην περιοχή.

Ήδη όσοι επισκέπτονται την Ερμούπολη μπορούν να δουν συνολικά τη νέα «όψη» του Νεωρίου στο λιμάνι της Σύρου με τη δεξαμενή να φέρει και το σήμα της Onex, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση των εγκαινίων.

Φωτό: Οnex Shipayrds

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.