Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε ενεργειακό έργο στις ΗΠΑ

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε ενεργειακό έργο στις ΗΠΑ

102
Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε ενεργειακό έργο στις ΗΠΑ

Η Qatar Petroleum και η Exxon Mobil ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε επενδύσεις ύψους $10 δις προκειμένου να υλοποιηθεί η επέκταση του τερματικού σταθμού Golden Pass LNG, στο Τέξας και να ενισχυθούν οι εξαγωγικές του δραστηριότητες.

Καθώς η ζήτηση για LNG ολοένα και αυξάνεται και η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί έως το 2030, αγγίζοντας τους 550 εκατ. τόνους, οι μεγάλες εταιρείες στον ενεργειακό χώρο στοχεύουν προς την αύξηση του μεριδίου τους στην παγκόσμια αγορά του LNG.

Ο τερματικός σταθμός Golden Pass εισάγει σε ημερήσια βάση 2 δις κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Εφόσον όμως η παραγωγή φυσικού αερίου των ΗΠΑ σημειώνει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια, ενισχύεται η ανάγκη για επενδύσεις σε εγκαταστάσεις εξαγωγών.

Ως εκ τούτου μέσα από τις επενδύσεις ύψους $10 δις από μέρους της Qatar Petroleum και της Exxon Mobil στόχος αποτελεί η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας του εν λόγω τερματικού σταθμού.

Η Exxon Mobil κατέχει το 17,4% του Golden Pass LNG, με την Qatar Petroleum να διαθέτει το 70%. Το υπολειπόμενο μερίδιο ανήκει στην ConocoPhillips η οποία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, θα προχωρήσει σε πώληση του μεριδίου της με πιθανό αγοραστή την Exxon Mobil.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.