Τίτλοι τέλους για την αεροπορική Germania

Τίτλοι τέλους για την αεροπορική Germania

198
Τίτλοι τέλους για την αεροπορική Germania

Τα τελευταία χρόνια ένας όχι μικρός αριθμός εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στην αεροπορική αγορά της Ευρώπης ανέστειλε την λειτουργία του και οδηγήθηκε σε πτώχευση. Air Berlin, Cobalt Air, Primera Air, VIM-Avia.

Σε αυτόν τον κατάλογο προστέθηκε μια ακόμα γερμανική αεροπορική εταιρεία, χαμηλού κόστους, η Germania. Η είδηση της πτώχευσης ανακοινώθηκε σήμερα μέσω της ιστοσελίδας του αερομεταφορέα.

Στην γραπτή δήλωση του Karsten Balke, CEO της Germania Fluggesellschaft mbH, αναφέρεται ως αιτία της πτώχευσης η αδυναμία της εταιρείας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα. Τα τελευταία ήρθαν ως αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής των καυσίμων, κατά την διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού καθώς και της υποχώρησης της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Η εταιρεία διέθετε στόλο 36 αεροσκαφών (23 Airbus 319, 6 Airbus 321 και 7 Boeing 737-700), διακινούσε άνω των 5 εκ. επιβατών σε ετήσια βάση και εκτελούσε πτήσεις από Βερολίνο, Τουλούζη, Στοκχόλμη και Λονδίνο προς προορισμούς της Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.