Η Fjord1 εξοπλίζει με συστήματα μπαταριών πέντε νέα πλοία της

Η Fjord1 εξοπλίζει με συστήματα μπαταριών πέντε νέα πλοία της

124
Η Fjord1 εξοπλίζει με συστήματα μπαταριών πέντε νέα πλοία της

Η νορβηγική εταιρεία εκμετάλλευσης πορθμείων Fjord1 πρόκειται να εγκαταστήσει συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες ιόντων λιθίου (ESS) σε πέντε νέα ηλεκτρικά οχηματαγωγά πλοία.

Η Norwegian Electric Systems (NES) επέλεξε την καναδική εταιρεία κατασκευής συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας Corvus Energy για τον εξοπλισμό πέντε νέων πλοίων τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Havyard στο Leirvik της Νορβηγίας.

Τα εν λόγω ηλεκτρικά πλοία, με το σχεδιασμό Havyard 932, θα έχουν μήκος 67 μέτρα, ενώ θα μπορούν να μεταφέρουν 50 αυτοκίνητα. Επιπλέον, θα είναι εξοπλισμένα με το αερόψυκτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας Corvus Orca Energy ESS, το οποίο θα τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα ισχύος και πρόωσης της NES.

Ο εξοπλισμός της Corvus Energy είναι προγραμματισμένος για παράδοση μέσα στο 2019, ενώ και τα πέντε ηλεκτρικά πλοία θα είναι πλήρως λειτουργικά έως την 1η Ιανουαρίου 2020.

Ο εκσυγχρονισμός του στόλου της Fjord1 είναι αποτέλεσμα πολλών διαγωνισμών όπου οι νορβηγικές αρχές καθόρισαν χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών από τα πλοία των πορθμειακών γραμμών. Μέχρι σήμερα, η Corvus Energy έχει εξοπλίσει με συστήματα μπαταριών ESS οκτώ ηλεκτρικά πλοία της Fjord1, τα οποία επιχειρούν σε τέσσερις θαλάσσιες οδούς της Νορβηγίας.

Φωτό: corvusenergy.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.