Το υδρογόνο ως εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο

Το υδρογόνο ως εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο

334
Το υδρογόνο ως εναλλακτικό ναυτιλιακό καύσιμο

Ενόψει των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών στη ναυτιλία, η Moss Maritime συνεργάστηκε με την Equinor, την Wilhelmsen και τον DNV GL για τη ναυπήγηση ενός bunker vessel, το οποίο θα ανεφοδιάζει πλοία με υγροποιημένο υδρογόνο (LH2 bunker vessel).,

Το εν λόγω πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμων έχει χωρητικότητα 9.000 κ.μ. και έχει ναυπηγηθεί με βάση τις πιο αυστηρές απαιτήσεις ασφάλειας σύμφωνα με την ανακοίνωση της Wilhelmsen, με στόχο να εφοδιάζει πλοία με υδρογόνο, ως εναλλακτικό καύσιμο συμβατό με τις προδιαγραφές του Sulphur Cap 2020.

Εκπρόσωπος της Equinor ανέφερε ότι το υδρογόνο μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική ενεργειακή λύση για τους τομείς εκείνους που καταγράφονται δυσκολίες ως προς τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, ενώ από μέρους της Wilhelmsen το υδρογόνο θεωρείται ως πιθανό καύσιμο του μέλλοντος.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Wilhelmsen επεσήμανε, επίσης, ότι εφόσον υπάρξει ουσιαστική ζήτηση για υγροποιημένο υδρογόνο ως ναυτιλιακό καύσιμο, τότε οι παραπάνω εταιρείες είναι σε θέση να δημιουργήσουν περισσότερα LΗ2 bunker vessels για να εξυπηρετήσουν την ζήτηση.

Φωτό: Wilhelmsen

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.