Το πρώτο πλοίο της κοινοπραξίας Capital Liberty Invest

Το πρώτο πλοίο της κοινοπραξίας Capital Liberty Invest

324
Το πρώτο πλοίο της κοινοπραξίας Capital Liberty Invest

Η Capital Liberty Invest, η κοινοπραξία της Capital Ship Management και της Liberty One, απέκτησε πρόσφατα τα δύο πρώτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υψηλών προδιαγραφών τύπου «feeder», που θα τεθούν υπό την τεχνική διαχείριση της Liberty Blue στο Λέερ της Γερμανίας.

Το πρώτο από τα δύο αδελφά πλοία, το «Ibrahim Dede» (1.878 TEU), το οποίο μετονομάστηκε σε «Asterix», παρελήφθη με επιτυχία στις 21 Ιανουαρίου στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια ναυλώθηκε από μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων.

Η παραλαβή του δεύτερου πλοίου, «Cafer Dede», αναμένεται στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018 και θα μετονομαστεί σε «Apostolos ΙΙ».

Τόσο το «Asterix» όσο και το «Apostolos II», έχουν κατασκευαστεί το 2008 στο ναυπηγείο Sedef στην Κωνσταντινούπολη. Τα πλοία είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με υψηλές προδιαγραφές με ελκυστικό προφίλ ταχύτητας / κατανάλωσης και έχουν ήδη εξοπλιστεί με συστήματα επεξεργασίας θαλασσίου έρματος κατά τη διάρκεια του special survey το 2018.

Η απόκτηση των δύο πλοίων, δώδεκα μήνες μετά την ίδρυση της Capital Liberty Invest, ήρθε ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης πολλών projects σε διάφορους ναυτιλιακούς κλάδους και την επιθεώρηση πολλών πλοίων. Όπως σημειώνεται στο επίσημο δελτίο Τύπου η Capital Liberty Invest θα συνεχίσει να επιδιώκει περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα μεταφοράς ξηρού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων.

Φωτό: Capitalship.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.