Ο λιμένας της Φουτζάιρα απαγορεύει τη χρήση open- loop scrubbers

Ο λιμένας της Φουτζάιρα απαγορεύει τη χρήση open- loop scrubbers

452
Ο λιμένας της Φουτζάιρα απαγορεύει τη χρήση open- loop scrubbers

Ο λιμένας της Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην λίστα με τους λιμένες εκείνους στους οποίους απαγορεύεται η χρήση open- loop scrubbers από τα πλοία κατά την προσέγγισή τους.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το Gard P&I Club, εκτιμάται ότι συνολικά δέκα χώρες αναμένεται να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν την χρήση open-loop scrubbers σε όλα ή μερικά λιμάνια τους, με τον αριθμό αυτό να πιθανολογείται ότι θα αυξηθεί περαιτέρω.

Η Αρχή του Λιμένα της Φουτζάιρα ανακοίνωσε ότι από το 2020 και έπειτα στο εν λόγω λιμάνι θα απαγορεύεται η χρήση open- loop scrubbers σε όσα πλοία το προσεγγίζουν και επίσης θα απαιτείται τα πλοία να καταναλώνουν φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, σε εναρμόνιση με τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Μετά την Σιγκαπούρη, η Φουτζάιρα αποτελεί ακόμη ένα μεγάλο λιμάνι ανεφοδιασμού των πλοίων με καύσιμα το οποίο απογορεύει σε πλοία να χρησιμοποιούν open- loop scrubbers ή απαγορεύει σε όσα πλοία διαθέτουν scrubbers ανοιχτού τύπου να αποβάλλουν θαλάσσιο έρμα στα λιμάνια της χώρας.

Προς το παρόν η Κίνα, η Ινδία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Νορβηγία, το Δουβλίνο στην Ιρλανδία και η Χαβάη, το Κονέκτικατ και η Καλιφόρνια στις ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ανάλογες απαγορεύσεις.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.