BIMCO: Έκκληση για την προώθηση της θαλάσσιας ασφάλειας παγκοσμίως

BIMCO: Έκκληση για την προώθηση της θαλάσσιας ασφάλειας παγκοσμίως

144
BIMCO: Έκκληση για την προώθηση της θαλάσσιας ασφάλειας παγκοσμίως

Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του International Maritime Bureau αναφορικά με τις αυξημένες επιθέσεις σε πλοία στην Δ. Αφρική το περασμένο έτος, επισημαίνεται από την BIMCO η έντονη ανάγκη για την παρουσία διεθνών ναυτικών δυνάμεων στις «επικίνδυνες» θαλάσσιες περιοχές, καθώς και στη ανάληψη συντονισμένων δράσεων.

Ο κ. Jakob P. Larsen, Επικεφαλής του τμήματος Θαλάσσιας Ασφάλειας της BIMCO, επεσήμανε ότι θα είναι δύσκολο να μειωθούν τα νούμερα των περιστατικών επιθέσεων σε πλοία εάν δεν υπάρξει μια στενή συνεργασία μεταξύ των διεθνών ναυτικών δυνάμεων αλλά και αυστηρή τήρηση των εκάστοτε νομοθεσιών.

Ο κ. Larsen προσέθεσε ότι η όποια παρουσία ναυτικών δυνάμεων στις υψηλής επικινδυνότητας θάλασσες χρήζει ενίσχυσής τους με θαλάσσια και εναέρια μέσα περιπολίας προκειμένου να επιλυθούν άμεσα τα εν λόγω ζητήματα.

Το δελτίο Τύπου της BIMCO καταλήγει αναφέροντας ότι οι ενέργειες για την προώθηση της θαλάσσιας ασφάλειας αποτελεί κοινό ενδιαφέρον για όλη τη ναυτιλιακή κοινότητα διότι εκτός από το γεγονός ότι η ζωή των ναυτικών τίθεται σε κίνδυνο, μέσω του Κόλπου της Γουινέας διακινούνται επίσης σημαντικά εμπορεύματα, η μεταφορά των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιείται με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.