Τι θα απογίνει το ναυπηγείο Hanjin στις Φιλιππίνες;

Τι θα απογίνει το ναυπηγείο Hanjin στις Φιλιππίνες;

231
Τι θα απογίνει το ναυπηγείο Hanjin στις Φιλιππίνες;

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων σκέφτεται σοβαρά να εξαγοράσει τα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries and Construction-Philippines (HHIC-Phil), τα οποία έχουν περιέλθει σε δυσμενή οικονομική κατάσταση. Τα ναυπηγεία HHIC-Phil αποτελούν τα μεγαλύτερα των Φιλιππίνων.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών τα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries & Construction Co. με έδρα στη Ν. Κορέα έχουν ανακοινώσει ότι η ναυπηγική μονάδα που διαθέτει η θυγατρική τους HHIC-Phil Inc. στο Subic των Φιλιππίνων έχει υποβάλει σε τοπικό δικαστήριο αίτηση για σχέδιο αναδιάρθρωσης. Οι μειωμένες παραγγελίες για νέα πλοία ήταν ο λόγος που ώθησε την HHIC- Phil Inc. σε αυτήν την απόφαση.

Πριν την κυβέρνηση των Φιλιππίνων, ενδιαφέρον για την απόκτηση των εν λόγω ναυπηγείων είχαν εκφράσει δύο ναυπηγεία κινεζικών συμφερόντων, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για επέκταση της οικονομικής δύναμης της Κίνας στις Φιλιππίνες.

Μέσα από την απόκτηση των ναυπηγείων στόχος για την φιλιππινέζικη κυβέρνηση είναι η απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στο παγκόσμιο ναυπηγικό στερέωμα.

Η εταιρεία HHIC-Phil Inc. έχει κηρύξει πτώχευση καθώς δεν δύναται να αποπληρώσει περίπου $400 εκατ. σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των Φιλιππίνων και άνω των $900 εκατ. σε δανειστές της από τη Ν. Κορέα.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.