Ένα νέο LNG carrier με ιαπωνική σφραγίδα

Ένα νέο LNG carrier με ιαπωνική σφραγίδα

272
Ένα νέο LNG carrier με ιαπωνική σφραγίδα

Τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου για το νέο πλοίο μεταφοράς LNG της Trans Pacific Shipping 7 Limited, η οποία αποτελεί κοινοπραξία της NYK και της Jera Co. Inc., της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της Ιαπωνίας. Το πλοίο ναυπηγήθηκε από την Kawasaki Heavy Industries Ltd. και έλαβε την ονομασία «Shinshu Maru».

Το νέο LNG carrier θα είναι έτοιμο προς παραλαβή τον Φεβρουάριο του 2019 και θα ναυλωθεί από την Jera για περίοδο 20 ετών με στόχο την πραγματοποίηση μεταφορών από το Freeport LNG Project in Texas, U.S., στο οποίο η Jera κατέχει μερίδιο. Την διαχείριση του πλοίου θα αναλάβει η NYK. Το πλοίο έχει μήκος 299,9 μ., πλάτος 48,9 μ. και χωρητικότητα 177.277 κ.μ.

Η παραπάνω συμφωνία μεταξύ της NYK και της Jera εντάσσεται στο μεσοπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο «Staying Ahead 2022 with Digitalization and Green» του ομίλου NYK, σύμφωνα με το οποίο στόχος αποτελεί η εξασφάλιση σταθερής ροής εσόδων μέσα από την επίτευξη μακροχρόνιων ναυλώσεων.

Φωτό: NYK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.