Πώς μπορεί μια ναυτιλιακή να μειώσει τα έξοδα καυσίμων της;

Πώς μπορεί μια ναυτιλιακή να μειώσει τα έξοδα καυσίμων της;

461
Πώς μπορεί μια ναυτιλιακή να μειώσει τα έξοδα καυσίμων της;

Η ADNOC Logistics & Services, θυγατρική εταιρεία της Abu Dhabi National Oil Company, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και των υπηρεσιών logistics, ανακοίνωσε ότι έχει μειώσει κατά 23% την κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε 27 πλοία της.

Το ‘Al Daffah Energy Efficiency Project’ αποτελεί μία από τις πολλές πρωτοβουλίες της ADNOC με στόχο την λειτουργική και ενεργειακή αποδοτικότητα του στόλου της, καθώς και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες της.

Στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας η ADNOC έχει τοποθετήσει στα πλοία της τεχνολογικά προηγμένα συστήματα για την βελτιστοποίηση της ταχύτητας των μηχανών των αλλά για την βελτίωση του ελέγχου κατανάλωσης των καυσίμων τους.

Σήμερα εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση καυσίμων που έχει πετύχει στον στόλο της η ADNOC είναι περίπου 325.000 μετρικοί τόνοι βαρέος καυσίμου, ποσότητα η οποία ισοδυναμεί με το φορτίο ενός δεξαμενόπλοιου κατηγορίας VLCC.

Φωτό: ADNOC

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.