ABS FCI Cyber Risk: Ένα πρωτοποριακό μοντέλο για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

ABS FCI Cyber Risk: Ένα πρωτοποριακό μοντέλο για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

96
ABS FCI Cyber Risk: Ένα πρωτοποριακό μοντέλο για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

Οι εταιρείες ABS Advanced Solutions και Fleet Management Limited έχουν συνάψει  μια συμφωνία για την εφαρμογή της κορυφαίας στον κλάδο λύσης κυβερνοασφάλειας ABS FCI Cyber Risk™ στο στόλο των 220 πλοίων της εταιρείας Fleet Management.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΙΜΟ, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πρέπει να συμπεριληφθεί στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας (SMS) έως τον Ιανουάριο του 2021. TMSA3, SIRE, BIMCO, IACS και Rightship έχουν ορίσει πρόσθετες κατευθυντήριες γραμμές και εμπορικές απαιτήσεις στο κομμάτι της κυβερνοασφάλειας. Το πρωτοποριακό μοντέλο FCI Cyber Risk του ABS εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με όλες αυτές τις απαιτήσεις.

Το μοντέλο ABS FCI Cyber Risk αναπτύχθηκε μετά από μια συνεργασία διάρκειας δύο χρόνων μεταξύ του ABS και του Κέντρου Ασφάλειας Ναυτιλίας , ενός Κέντρου Αριστείας του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., με επικεφαλής το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Stevens και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Το μοντέλο ABS FCI Cyber Risk το οποίο κυκλοφόρησε το 2018, ποσοτικοποιεί τον κίνδυνο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και δίνει στους πλοιοκτήτες και στους φορείς εκμετάλλευσης μια πρακτική στρατηγική για τη μείωση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο σε ένα πλοίο.

Ο Russell Medeiros, Αντιπρόεδρος του ABS Advanced Solutions ανέφερε: «Μέχρι σήμερα, οι μέθοδοι αξιολόγησης των κινδύνων στον κυβερνοχώρο ήταν σε μεγάλο βαθμό ποιοτικές. Το μοντέλο ABS FCI Cyber Risk υπολογίζει ένα βαθμό κινδύνου στον κυβερνοχώρο και καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένες αλλαγές του FCI μειώνουν το επίπεδο του κινδύνου».

Φωτό: ww2.eagle.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.