Σε μειωμένα επίπεδα παραμένουν οι εξαγωγές ιρανικού αργού

Σε μειωμένα επίπεδα παραμένουν οι εξαγωγές ιρανικού αργού

58
Σε μειωμένα επίπεδα παραμένουν οι εξαγωγές ιρανικού αργού

Τον Ιανουάριο του 2019 και για τρίτο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν αναμένεται να καταγράψουν σημαντική πτώση, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, παρά το γεγονός ότι οι παραδοσιακοί αγοραστές (Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Τουρκία, Ιταλία, Ελλάδα, Ταϊβάν) ιρανικού πετρελαίου έχουν πάρει από τις ΗΠΑ προσωρινή απαλλαγή.

Τον Νοέμβριο του 2018 οι εξαγωγές ιρανικού αργού δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα από τα συνήθη 2,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου παρέμειναν και τον περασμένο Δεκέμβριο κάτω από τα επίπεδα του 1 εκατ. βαρελιών ημερησίως και πιθανόν να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα και τον Ιανουάριο (περίπου 900.000 βαρέλια/ημέρα).

Από μέρους του Ιράν αναφέρεται ότι οι εξαγωγές πετρελαίου του έχουν καταγράψει μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις πτώση, καθώς η χώρα κατάφερε να βρει νέους αγοραστές, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ονόματα καθώς υπάρχει ο φόβος για επιβολή νέων κυρώσεων από μέρους των ΗΠΑ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.