Η Βόρεια Θάλασσα στο επίκεντρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας

Η Βόρεια Θάλασσα στο επίκεντρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας

164
Η Βόρεια Θάλασσα στο επίκεντρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Βόρειας Θάλασσας κατέγραψε νέα μείωση το περασμένο έτος. Μάλιστα, η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της βρετανικής υφαλοκρηπίδας άγγιξε το 2018 τα χαμηλότερά της επίπεδα από την εποχή της δεκαετίας του 1960.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Wood Mackenzie, το ενδιαφέρον της πετρελαϊκής βιομηχανίας για νέες εξορύξεις στα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας αναμένεται να επιστρέψει το 2019. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Neivan Boroujerdi, Senior Analyst, North Sea Upstream, η βιομηχανία είναι σε καλύτερη θέση το 2019, με επιστροφή της εμπιστοσύνης στον κλάδο, που καταγράφει κέρδη ακόμα και με τιμές πετρελαίου στα επίπεδα των $58/bbl.

Συγκεκριμένα, για το 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν εξορύξεις σε 60 «πηγάδια», τα οποία βρίσκονται στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας. Μάλιστα, οι εξορύξεις στην Νορβηγία θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται αυξάνουν και το ενδιαφέρον των ενεργειακών κολοσσών -BP, Shell, Equinor- για επιστροφή στο πεδίο των εξορύξεων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.