Η σημασία της κρουαζιέρας για την Τσινγκτάο

Η σημασία της κρουαζιέρας για την Τσινγκτάο

58
Η σημασία της κρουαζιέρας για την Τσινγκτάο

Η παραλιακή πόλη Τσινγκτάο, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Σαντόνγκ στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, προσβλέπει στην παροχή οικονομικών κινήτρων με στόχο την προσέλκυση της αγοράς κρουαζιέρας στο πλαίσιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας «Cruise Tourism Development Experimental Zone».

Η εν λόγω πρωτοβουλία των κρατικών φορέων στην Τσινγκτάο έχει ως στόχο να καταστεί η πόλη ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.

Αρμόδιοι κρατικοί φορείς στην Τσινγκτάο έχουν σχεδιάσει να παρέχουν επιδοτήσεις έως και $435.000 σε όποιες εταιρείες συμπεριλάβουν την συγκεκριμένη πόλη ως home port κατά την διάρκεια των κρουαζιέρων τους.

Ο τομέας της κρουαζιέρας εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει μια βασική πηγή εσόδων για την Τσινγκτάο, μια παραλιακή πόλη με λιμένες βαθέων υδάτων και ευνοϊκό κλίμα, ενώ παρέχει επίσης καλή συνδεσιμότητα των λιμένων της με το σιδηροδρομικό της δίκτυο, γεγονός που αναμένεται ότι θα εξυπηρετεί το τουριστικό της κοινό.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.