Σε ελληνικά χέρια παραμένει το τιμόνι του Green Award

Σε ελληνικά χέρια παραμένει το τιμόνι του Green Award

635
Σε ελληνικά χέρια παραμένει το τιμόνι του Green Award

Η θέση του προέδρου του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Green Award Foundation παραμένει στα ίδια ελληνικά χέρια για μία ακόμα τριετία. Ο καπτ. Δημήτριος Ματθαίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Arcadia Shipmanagement Co Ltd. και της  Aegean Bulk Co Inc. της οικογένειας Αγγελόπουλου, Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γιώργου πρόσφατα επανεξελέγη πρόεδρος του οργανισμού μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 57ης συνεδρίασης της Επιτροπής Green Award και έλαβε χώρα στο  Άμστερνταμ και συγκεκριμένα στο Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018.

Ο κ. Ματθαίου, Πλοίαρχος Α΄ Ε.Ν. με θαλάσσια υπηρεσία σε διάφορους τύπους δεξαμενοπλοίων, δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια τόσο επί των πλοίων, όσο και σε ναυτιλιακά γραφεία, ενώ έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες.

Το Green Award Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Ρότερνταμ, με έτος ίδρυσης το 1994, ο οποίος πιστοποιεί πλοία τα οποία πετυχαίνουν και διατηρούν πολύ υψηλά στάνταρντ ασφαλείας και περιβαλλοντικής προστασίας επιδιώκοντας να κάνει την –υψηλών προτύπων– διαχείριση πλοίων, πιο ελκυστική οικονομικά. Οι Οργανισμοί λιμένων σε διάφορες χώρες, όπως και αρκετές άλλες υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας, προσφέρουν προσφορές για εξοικονόμηση των σχετικών εξόδων, σε πλοία με Πιστοποίηση Green Award.

Να σημειωθεί, πως περισσότεροι από 120 –διεθνώς– πάροχοι κινήτρων μείωσης του λειτουργικού κόστους των πλοίων, συμμετέχουν αυτή την στιγμή στο πρόγραμμα του Green Award Foundation υποστηρίζοντας έτσι την ασφαλή ναυτιλία και την ποιοτική διαχείριση των πλοίων, ενώ πλέον των 900 πλοίων (ποντοπόρων αλλά και πλοίων που εκτελούν πλόες σε εσωτερικές οδούς ναυσιπλοΐας) έχουν λάβει το σχετικό πιστοποιητικό από τον οργανισμό.

Φωτό: Green Award

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.