Κίνα: Για πρώτη φορά επιτρέπει εισαγωγές αμερικανικού ρυζιού

Κίνα: Για πρώτη φορά επιτρέπει εισαγωγές αμερικανικού ρυζιού

91
Κίνα: Για πρώτη φορά επιτρέπει εισαγωγές αμερικανικού ρυζιού

Το Πεκίνο άναψε πρόσφατα το πράσινο φως για τις εισαγωγές ρυζιού από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά στα χρονικά, με μεγάλη μερίδα αναλυτών να δείχνει συγκρατημένα αισιόδοξη ότι οι σχέσεις των δύο χωρών (ΗΠΑ, Κίνα) μπαίνουν σε νέα εποχή μετά τις αλλεπάλληλες εκατέρωθεν εμπορικές κυρώσεις.

Όπως αναφέρει το Reuters, ακόμα δεν είναι γνωστό τί ποσότητες αμερικανικού ρυζιού θα αγοράσει η Κίνα, ωστόσο η εξέλιξη αυτή, η οποία αποτελεί αποτέλεσμα μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών, αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη για την σύσφιξη των αμερικανοκινεζικών σχέσεων.

Έτσι λοιπόν από τις 27 Δεκεμβρίου 2018 επιτρέπονται οι εισαγωγές ρυζιού της Κίνας από τις ΗΠΑ, με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα φορτία πληρούν τα πρότυπα ελέγχου του ασιατικού γίγαντα και έχουν λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην τελευταία του έκθεση «World Agricultural Supply and Demand Estimates» τον περασμένο Δεκέμβριο, το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας κάνει λόγο για αμερικανική παραγωγή ρυζιού, η οποία θα ανέλθει στους 6,93 εκατ. τόνους με τις κινεζικές εισαγωγές να εκτιμώνται στους 5 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.