Σε χαμηλά πενταετίας οι εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Ασία

Σε χαμηλά πενταετίας οι εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Ασία

90
Σε χαμηλά πενταετίας οι εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Ασία

Τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών άγγιξαν οι εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τις ασιατικές χώρες τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι σημαντικά μειωμένες εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου από ασιατικά κράτη οφείλονται στην επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων οι οποίες έχουν επηρεάσει την εξαγωγική δραστηριότητα πετρελαίου του Ιράν.

Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα εκτιμάται ότι εισήγαγαν συνολικά τον περασμένο Νοέμβριο περίπου 664.800 βαρέλια/ημέρα πετρελαίου από το Ιράν, αντιπροσωπεύοντας μείωση κατά 12,7% συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2017.

Η Ν. Κορέα για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο δεν εισήγαγε καθόλου εμπορεύματα από το Ιράν, ακολουθώντας το ίδιο παράδειγμα και η Ιαπωνία, ενώ η Ινδία μείωσε τις εισαγωγές από το Ιράν κατά 40% τον περασμένο Νοέμβριο, συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2018.

Ωστόσο μετά την απόφαση των ΗΠΑ να χορηγήσουν προσωρινή απαλλαγή σε οκτώ χώρες τον περασμένο Νοέμβριο αναφορικά με τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, αναμένεται ότι θα καταγραφεί εντός του Δεκεμβρίου αύξηση των εν λόγω εισαγωγών από την Ασία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.