Πρωτοχρονιά στα λιμάνια του κόσμου

Πρωτοχρονιά στα λιμάνια του κόσμου

594
Πρωτοχρονιά στα λιμάνια του κόσμου
Χονγκ Κονγκ

Όπως κάθε νέα αρχή, η υποδοχή του καινούριου χρόνου επιβάλλει αισιόδοξη και εορταστική διάθεση. Ας ταξιδέψουμε νοερά στα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου για να απολαύσουμε εντυπωσιακές εικόνες από τα πρώτα λεπτά του 2019!

Σίγουρα το Σίδνεϊ έρχεται πρώτο σε φαντασμαγορικό εορτασμό, τόσο διότι είναι η πρώτη μεγαλούπολη που υποδέχεται τη νέα χρονιά, όσο και για τη λαμπρότητα των εκδηλώσεων! Με φόντο το κτίριο της Όπερας και τη γέφυρα, οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που κάνουν τη νύχτα μέρα και όλοι μαζί συμμετέχουν σε ένα ξέφρενο πάρτι μέχρι το πρωί!

sydney
Σίδνεϊ

Αλλά και το Τόκιο γιορτάζει την έλευση της νέας χρονιάς με ένα εκπληκτικό θέαμα, καθώς χιλιάδες λευκά μπαλόνια υψώνονται προς τον ουρανό μεταφέροντας προς τους θεούς της Άπω Ανατολής τις ευχές Ιαπώνων και τουριστών.

Με μακρά παράδοση στα βεγγαλικά από τον 12ο αιώνα, οι Κινέζοι επιφυλάσσουν εκπλήξεις στο κοινό που παρακολουθεί τις εορταστικές εκδηλώσεις στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ. Η γιορτή ξεκινά από το απόγευμα στο λιμάνι της Victoria, με αποκορύφωμα τον δράκο-πυροτέχνημα που κλείνει το σόου.

χονγκ κονγκ (2)
Χονγκ Κονγκ 

Η κινεζική υπηρεσία τουρισμού φαίνεται να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, αφού και η Σαγκάη γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, ενώ ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς συναγωνίζεται σε φήμη εκείνον της Νέας Υόρκης.

Σαγκάη
Σαγκάη

Μεταφερόμαστε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στις παγωμένες όχθες του ποταμού Νέβα για να απολαύσει το θέαμα των πυροτεχνημάτων.

Αγία Πετρούπολη
Αγία Πετρούπολη

Με την έλευση του νέου χρόνου, το λιμάνι του Αμβούργου φωτίζεται μέσα στη νύχτα από το πλήθος πυροτεχνημάτων που συνοδεύονται από τον ήχο των σφυριγμάτων όλων των πλοίων του λιμανιού!

Αμβούργο
Αμβούργο

Κατηφορίζουμε στη ρομαντική Βαρκελώνη, για να χαθούμε μέσα στα στενά μονοπάτια της πόλης, στολισμένα με χιλιάδες φωτάκια και να καταλήξουμε στην Plaça Sant Jaume με την όμορφη φάτνη. Όσο ο χρόνος μετράει αντίστροφα την Nochevieja, με κάθε χτύπο του ρολογιού, οι Ισπανοί συνηθίζουν να τρώνε 12 ρόγες σταφύλι και αν δεν… στραβοκαταπιούν, η νέα χρονιά θα είναι καλότυχη!!!

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σε ένα ξέφρενο παραθαλάσσιο πάρτι στην παραλία της Copacabana συμμετέχει όλη η πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρo. Η αλλαγή του χρόνου συμβολίζει την αναγέννηση, για αυτό και οι Βραζιλιάνοι ντύνονται στα λευκά και ρίχνουν στη θάλασσα λουλούδια και μικρά ενθύμια, με την ελπίδα να εισακουστούν οι ευχές τους. Αν ο συνωστισμός και η πολυκοσμία δεν πτοήσει ντόπιους και επισκέπτες, το φαντασμαγορικό θέαμα των πυροτεχνημάτων που σκίζουν τον ουρανό υπόσχεται να τους αποζημιώσει.

Ρίο ντε Τζανέιρο
Ρίο ντε Τζανέιρο

Στις ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων για τους πολυταξιδεμένους. Μπορεί η δράση να έχει επίκεντρο την Times Square, αλλά τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από το Liberty Island δημιουργούν μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα για όσους τυχερούς έχουν εξασφαλίσει μια θέση σε κρουαζιέρα μέσα στο λιμάνι.

Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την έλευση του νέου χρόνου σε Αθήνα, Ώκλαντ και Σιγκαπούρη.

Τα Ναυτικά Χρονικά εύχονται σε όλους ολόψυχα Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά και Καλές Θάλασσες στους ναυτικούς μας.

Φωτό: ΑΠΕ – ΜΠΕ και Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.