Σε άνοδο η ζήτηση για φυσικό αέριο

Σε άνοδο η ζήτηση για φυσικό αέριο

119
Σε άνοδο η ζήτηση για φυσικό αέριο

Δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Χωρών Εξαγωγών Φυσικού Αερίου (GECF), το Global Gas Outlook 2040, στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι νεώτερες προβλέψεις που αφορούν στην μεσομακροπρόθεσμη ζήτηση για φυσικό αέριο παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση οι χώρες-μέλη του GECF προβλέπουν πως η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί κατά 46% έως το 2040, σε σχέση με τα μεγέθη του 2017, αγγίζοντας τα 5,43 τρις κυβικά μέτρα το 2040 από τα 3,7 τρις το 2017.

Οι κλάδοι που θα δώσουν την κύρια ώθηση στην αύξηση της ζήτησης εκτιμάται πως θα είναι ο κλάδος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και ευρύτερος βιομηχανικός κλάδος.

Σε ό,τι αφορά το μερίδιο του φυσικού αερίου στο παγκόσμιο ενεργειακό ισοζύγιο αυτό θα αυξηθεί από το σημερινό 22% στο 26% έως το 2040.

Να σημειωθεί πως οι χώρες-μέλη του GECF είναι 19 και αντιπροσωπεύουν το 70% των αποδεδειγμένων αποθεμάτων αερίου στον κόσμο, το 45% της παγκόσμιας παραγωγής φυσικού αερίου, το 64% των εξαγωγών φυσικού αερίου και το 54% του εμπορίου υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Φωτό:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.