Παραμένουν οι ναυτικές δυνάμεις της Ε.Ε. στην Μεσόγειο

Παραμένουν οι ναυτικές δυνάμεις της Ε.Ε. στην Μεσόγειο

98
Παραμένουν οι ναυτικές δυνάμεις της Ε.Ε. στην Μεσόγειο

Η ECSA χαιρετίζει την απόφαση που ελήφθη πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφορικά με την παράταση της παραμονής των ναυτικών δυνάμεων της Ε.Ε. στην Μεσόγειο (EUNAVFOR MED Operation Sophia) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019.

Στόχος της EUNAVFOR MED Operation Sophia αποτελεί η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας λευκής σαρκός στην περιοχή της Νοτιοκεντρικής Μεσογείου αλλά και ο περιορισμός των απωλειών ζωής στην θάλασσα.

Η EUNAVFOR MED Operation Sophia έχει επίσης ως αποστολή την ενδυνάμωση του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής της Λιβύης μέσω εκπαιδεύσεων τις οποίες επιτηρεί η ίδια.

Ο Γενικός Γραμματέας της ECSA, κ. Martin Dorsman, επεσήμανε την μεγάλη συμβολή της EUNAVFOR MED Operation Sophia ως προς την θαλάσσια ασφάλεια της Κεντρικής Μεσογείου, καθώς εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί σύμφωνα με τον ίδιο σε σημαντικό βαθμό οι διακινήσεις λαθρεπιβατών στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Φωτό: operationsophia.eu

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.