Τους 1 δις επιβάτες άγγιξε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Τους 1 δις επιβάτες άγγιξε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι

160
Τους 1 δις επιβάτες άγγιξε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι υποδέχθηκε πρόσφατα τον δισεκατομμυριοστό επιβατή του, έπειτα από 58 χρόνια λειτουργίας.

Το εν λόγω αεροδρόμιο αποτελεί το πιο πολυσύχναστο του κόσμου σε όρους επιβατικής κίνησης διεθνών πτήσεων, ενώ εκτιμάται ότι σε μηνιαία βάση διακινούνται μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι περίπου 7,5 εκατ. επιβάτες, όπως αναφέρει το Gulf Business.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 30 Σεπτεμβρίου 1960. Στις 31 Δεκεμβρίου 2011 η συνολική επιβατική του κίνηση είχε ανέλθει σε 500 εκατ. επιβάτες, ενώ μόλις σε 7 χρόνια κατάφερε να διπλασιαστεί.

Ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτης του Ντουμπάι μέσω tweet του ανέφερε ότι το μέλλον για το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι προβλέπεται λαμπρό και χάρη στην εμπιστοσύνη 1 δις επιβατών αποτελεί σήμερα έναν παγκόσμιο κόμβο εναέριων μεταφορών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.