Τέσσερα νέα πλοία για την Carnival Corporation

Τέσσερα νέα πλοία για την Carnival Corporation

171
Τέσσερα νέα πλοία για την Carnival Corporation

Ο μεγαλύτερος όμιλος κρουαζιέρας στον κόσμο, η Carnival Corporation, πρόκειται να εντάξει στον στόλο του εντός του 2019 τέσσερα επιπλέον κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος τριών brand names του, της Carnival Cruise Line, της Costa Cruises και της Princess Cruises.

H Carnival Cruise Line πρόκειται να υποδεχθεί το νέο «Carnival Panorama» στις 11 Δεκεμβρίου 2019, το οποίο θα έχει ως home port το λιμένα του Long Beach, αποτελώντας το πρώτο πλοίο της εταιρείας τα τελευταία 20 χρόνια που θα διαθέτει home port στην Καλιφόρνια. Το «Carnival Panorama» θα έχει χωρητικότητα 133.500 τόνους και τη δυνατότητα να μεταφέρει 4.008 επιβάτες.

Εντός του 2019 η Princess Cruises αναμένεται να καλωσορίσει το «Sky Princess», κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 143.700 τόνων και με δυνατότητα μεταφοράς 3.660 επιβατών, το οποίο θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Μεσόγειο.

Επιπλέον το κρουαζιερόπλοιο «Costa Venezia» θα ενταχθεί στον στόλο της Costa Cruises αποτελώντας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας το οποίο θα προορίζεται για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς, μεταφέροντας 5.260 επιβάτες.

Τέλος, στον στόλο της Costa Cruises θα ενταχθεί το «Costa Smeralda», χωρητικότητας 182.700 τόνων, το οποίο θα αποτελεί το πρώτο πλοίο της εταιρείας που θα καταναλώνει ως καύσιμο LNG. Το «Costa Smeralda» θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου 2019 το παρθενικό του ταξίδι από το Αμβούργο.

Τα τέσσερα παραπάνω πλοία αποτελούν μέρος της στρατηγικής ανανέωσης του στόλου της Carnival Corporation με 20 νέα πλοία, τα οποία αναμένεται να παραλάβει εντός της περιόδου 2019- 2025.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.