Lloyd’s List: Oι σημαντικότεροι Έλληνες της Ναυτιλίας

Lloyd’s List: Oι σημαντικότεροι Έλληνες της Ναυτιλίας

6932
Lloyd’s List: Oι σημαντικότεροι Έλληνες της Ναυτιλίας

Η ετήσια ειδική έκδοση της Lloyd’s List με τις 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες και σημαντικούς παράγοντες στην παγκόσμια ναυτιλία αποτελεί για πολλούς μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το πως ο έγκριτος και ιστορικός τίτλος της Βρετανίας κατατάσσει τους «δυνατούς» της ναυτιλίας. Οι αρθρογράφοι και αναλυτές τoυ έγκριτου ΜΜΕ επιλέγουν τους πρωταγωνιστές με γνώμονα την διεθνή τους δυναμική και αναγνώριση.

Για μια ακόμα χρονιά αρκετοί Έλληνες με σημαντική δράση και διεθνή αναγνώριση στην ποντοπόρο ναυτιλία και ως πρόεδροι θεσμικών φορέων εκπροσώπησης καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα. Είναι σαφές ότι κανένας άλλος λαός και κανένα έθνος διεθνώς δεν έχουν τόσους πολλούς σημαντικούς πρωταγωνιστές στη συγκεκριμένη λίστα, όσο εμείς οι Έλληνες! Βέβαια αν αναλογιστεί το τονάζ αλλά και το δυναμισμό που έχουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες ο αριθμός των Ελλήνων είναι για μια ακόμα χρονιά σχετικά περιορισμένος στη συγκεκριμένη λίστα, σαν οι αρθρογράφοι να δίνουν περισσότερους «πόντους» στην ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα και λιγότερο στους πρωταγωνιστές της πλοιοκτησίας.

Στην πρώτη θέση διεθνώς βρίσκεται ο γ.γ. του ΙΜΟ κ. Kitack Lim μιας και ο Οργανισμός κλήθηκε να πάρει αποφάσεις και να αναλάβει σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την διεθνή προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν από κοινού δύο σημαντικές προσωπικότητες ενός δανέζικου κολοσσού: ο διευθύνων σύμβουλος της AP Moller Holding κ. Robert Uggla και ο διευθύνων σύμβουλος της AP Moller-Maersk κ. Søren Skou για τη μετεξέλιξη και τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των εταιρειών του Ομίλου. Τις 3 επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν οι Κινέζοι: στην 3η θέση οι κ.κ. Xu Lirong (China Cosco Shipping Group) και Li Jianhong (China Merchants Group). Στην 4 θέση η κα Hu Xiaolian, επικεφαλής της The Export-Import Bank of China, ενώ στην 5η θέση «εκλέγονται» οι κ.κ. Zhao Guicai (ICBC Financial Leasing) και Zhao Jiong (Bocomm Financial Leasing).

Στις 10 πρώτες θέσεις συναντάμε την οικογένεια Saade (CMA CGM) στην 7η θέση, τον κ. Paddy Rodgers (Euronav) στην 8η θέση, τον John Fredriksen στην 9η θέση και στην 10η θέση την οικογένεια Οfer (Zodiac).

Οι κορυφαίοι Ελληνες:

Ο  Ι. Αγγελικούσης παραμένει ο κορυφαίος των κορυφαίων ανεξαρτήτων πλοιοκτητών και καταλαμβάνει την 6η θέση παγκοσμίως (από 8η πέρσι) και ο Γιώργος Προκοπίου κερδίζει σύμφωνα με τη βρετανική άποψη τη δωδέκατη.

Η μόνη Ελληνίδα, η κα Αγγελική Φράγκου καταλαμβάνει την 22η θέση, ενώ τις αμέσως επόμενες θέσεις καταλαμβάνει ο κ. Πέτρος Παππάς στην 24η, ο κ. Γιώργος Οικονόμου στην 25η θέση και ο κ. Πήτερ Γ. Λιβανός στην 26η.

Στην 43η ο πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θόδωρος Βενιάμης και στην 51η ο κ. Κωστής Κωσταντακόπουλος

Στην 59η θέση βρίσκεται ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ 4 πρόεδροι φορέων εκπροσώπησης και ναυτιλιακών εταιρειών καταλαμβάνουν ‘γειτονικές’ θέσεις: στην 74η ο πρόεδρος της BIMCO κ. Aναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, στην 77η ο δρ. Νίκος Π. Τσάκος, στην 78η θέση ο Δημήτρης Ι. Φαφαλιός. Στην 80η θέση βρίσκεται ο κ. Γιώργος Λογοθέτης, στην 95η θέση ο κ. Πάνος Λασκαρίδης Πρόεδρος της ECSA, ενώ η πρόεδρος της Διεθνούς WISTA, Eλληνοκύπρια επιχειρηματίας κα Δέσποινα Θεοδοσίου καταλαμβάνει την 96η θέση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.