Νέες τιμολογιακές πολιτικές από το λιμάνι του Ταλίν

Νέες τιμολογιακές πολιτικές από το λιμάνι του Ταλίν

74
Νέες τιμολογιακές πολιτικές από το λιμάνι του Ταλίν

Η Λιμενική Αρχή του Ταλίν στην Εσθονία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να επιβραβεύσει όσα πλοία εκπέμπουν μειωμένους αέριους ρύπους μέσα από την παροχή εκπτώσεων έως και 8% στα λιμενικά τέλη.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική του λιμένα του Ταλίν αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2019 σε όσα πλοία προσεγγίζουν τον εν λόγω λιμένα υιοθετώντας μια φιλική προς το περιβάλλον κουλτούρα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο λιμένας το κριτήριο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η παροχή ή μη εκπτώσεων είναι ο Environmental Ship Index (ESI), ο οποίος μετράει τις εκπομπές καυσαερίων των πλοίων, την ενεργειακή αποδοτικότητά τους, καθώς και την δυνατότητά τους να «συνδέονται» με το λιμάνι προκειμένου να τροφοδοτούνται κατά τον ελλιμενισμό τους με ηλεκτρισμό.

Ο λιμένας του Ταλίν από το 2014 εισήγαγε την πολιτική εκπτώσεων στα λιμενικά τέλη, ενώ από τις αρχές του 2018 δόθηκε έκπτωση της τάξης του 4% σε όσα πλοία καταναλώνουν ως καύσιμο LNG. Επίσης ο λιμένας του Ταλίν παρέχει κίνητρα σε όσα πλοία διαθέτουν scrubbers δέχοντας τα απόβλητα από τα scrubbers χωρίς να επιβάλει επιπρόσθετα τέλη στα πλοία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.