Σε «πράσινους» και μεγάλους λιμένες προσβλέπει η Ουκρανία

Σε «πράσινους» και μεγάλους λιμένες προσβλέπει η Ουκρανία

79
Σε «πράσινους» και μεγάλους λιμένες προσβλέπει η Ουκρανία

Η Ένωση Λιμένων της Ουκρανίας (USPA), η οποία διαχειρίζεται 13 λιμένες της χώρας, έχει θέσει ως στόχο να καταστήσει πιο πράσινα τα λιμάνια αλλά και ικανά να εξυπηρετούν μεγαλύτερης χωρητικότητας πλοία.

Στα μελλοντικά σχέδια της USPA συμπεριλαμβάνονται επενδύσεις για την εκβάθυνση των ουκρανικών λιμένων προκειμένου να υποδέχονται πλοία κατηγορίας Capesize. Εργασίες πραγματοποιούνται ήδη στον λιμένα Yuzhny, στην Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να έχει βάθος έως και 21 μ. Οι εργασίες εκβάθυνσης αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο επικεφαλής της USPA, κ.  Raivis Veckagans επεσήμανε επιπλέον ότι στόχος αποτελεί οι λιμένες της Ουκρανίας να καταστούν φιλικοί προς το περιβάλλον και γι’ αυτόν τον λόγο μελετάται η δυνατότητα κατασκευής υποδομών στα λιμάνια για εφοδιασμό των πλοίων με ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι λιμένες της Ουκρανίας έχουν μεγάλες δυνατότητες στην παροχή υπηρεσιών διαμετακόμισης φορτίων για την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.