Μπορεί η ΕΕ να ξεπεράσει τους σκοπέλους των τελωνειακών διατυπώσεων στα λιμάνια...

Μπορεί η ΕΕ να ξεπεράσει τους σκοπέλους των τελωνειακών διατυπώσεων στα λιμάνια της;

106
Μπορεί η ΕΕ να ξεπεράσει τους σκοπέλους των τελωνειακών διατυπώσεων στα λιμάνια της;

Η ECSA και το World Shipping Council (WSC) χαιρετίζουν την υιοθέτηση μιας γενικευμένης και λειτουργικής προσέγγισης αναφορικά με τη δημιουργία μιας ενιαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις τελωνειακές διαδικασίες και γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (Single Window) οι οποίες θα διευκολύνουν τον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της ECSA, από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει γίνει σημαντική πρόοδος για την εφαρμογή ενός Single Window στις ευρωπαϊκές θαλάσσιες μεταφορές, το οποίο θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη ανταλλαγή των απαιτούμενων πληροφοριών σχετικά με τις εισαγωγές και εξαγωγές εμπορευμάτων και τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων ανάμεσα στις αρμόδιες κρατικές και τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές.

Ο κ. John Butler, CEO και πρόεδρος του World Shipping Council, ανέφερε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει ανάγκη από ψηφιακές λύσεις οι οποίες θα μειώνουν τον χρόνο εκτέλεσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών και θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των θαλάσσιων μεταφορών, περιορίζοντας σημαντικά την γραφειοκρατία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.