Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο «Carwash»

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο «Carwash»

208
Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο «Carwash»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο «Carwash» (Operação Lava Jatο) στο οποίο είχαν εμπλοκή στελέχη του πετρελαϊκού κολοσσού Petrobras.

Φαίνεται ότι στο εν λόγω σκάνδαλο είναι αναμεμειγμένες και μεγάλες εταιρείες εμπορίας καυσίμων, όπως η Vitol και η Glencore, καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters στελέχη των παραπάνω εταιρειών δωροδοκούσαν υπαλλήλους της Petrobras προκειμένου να αγοράσουν πετρέλαιο και παράγωγά του σε ελκυστικότερες τιμές.

Οι συγκεκριμένες υποτιθέμενες δωροδοκίες εκτιμάται ότι λάμβαναν χώρα την περίοδο 2011- 2014 και τα χρήματα διακινούνταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Σουηδία, Ελβετία και Ουρουγουάη.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters πάνω από 130 άτομα από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο της Βραζιλίας έχουν εμπλακεί στον σκάνδαλο «Carwash» με τον πρώην πρόεδρο της χώρας κ. Luiz Inacio Lula da Silva να εκτίει ποινή φυλάκισης 12 ετών.

Το «Carwash» αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.