Διευρύνεται ο Ευρωπαϊκός Κατάλογος Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων

Διευρύνεται ο Ευρωπαϊκός Κατάλογος Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων

206
Διευρύνεται ο Ευρωπαϊκός Κατάλογος Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει εντάξει στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων τρεις από χώρες της Ε.Ε. και για πρώτη φορά τρεις εκτός Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, οι μονάδες ανακύκλωσης πλοίων εκτός Ε.Ε. που συμπεριλήφθηκαν στην «εγκεκριμένη» λίστα είναι δύο της Τουρκίας, τα διαλυτήρια Leyal Gemi Söküm Sanayi ve Tícaret Ltd και Leyal Demtaș Gemi Söküm Sanayi ve Ticaret A.Ș. και το αμερικάνικο International Shipbreaking Limited L.L.C.

Ο κ. Karmenu Vella, Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων, ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και με γνώμονα την διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων έχει τεθεί ως στόχος οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες να ανακυκλώνουν τα πλοία τους σε πρότυπα διαλυτήρια.

Με την ένταξη έξι επιπλέον μονάδων στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης πλοίων παρέχεται στον ευρωπαϊκό εφοπλισμό ένα ευρύ φάσμα επιλογών ανακύκλωσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.