Η Κίνα εισάγει ξανά αμερικανικό πετρέλαιο

Η Κίνα εισάγει ξανά αμερικανικό πετρέλαιο

184
Η Κίνα εισάγει ξανά αμερικανικό πετρέλαιο

Η Κίνα παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τις ΗΠΑ μετά από διάστημα δύο μηνών. Η Κίνα αποτελούσε τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αμερικανικού πετρελαίου από τις αρχές του 2018 έως ότου την περασμένη άνοιξη κηρύχθηκε ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του G20 ΗΠΑ και Κίνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ανακωχή 90 ημερών προκειμένου να λύσουν, εάν είναι εφικτό, τις μεταξύ τους διαφορές.

Ωστόσο κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσίμων εκφράζουν την ανησυχία τους για την «συμφιλίωση» των δύο χωρών καθώς είναι προσωρινή και το μέλλον είναι αβέβαιο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters τους επτά πρώτους μήνες του 2018 η Κίνα εισήγαγε 377.000 βαρέλια αμερικανικού πετρελαίου/ημέρα.  Ωστόσο οι εισαγωγές σε πετρέλαιο μειώθηκαν κατακόρυφα όταν η Κίνα ανακοίνωσε δασμούς τον Αύγουστο στις εισαγωγές αμερικανικών εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.