Πόσο λειτουργικό είναι το BWMS;

Πόσο λειτουργικό είναι το BWMS;

355
Πόσο λειτουργικό είναι το BWMS;

Καθώς οι κανονισμοί για τη διαχείριση του θαλάσσιου έρματος από τα πλοία τίθενται σε εφαρμογή ολοένα και περισσότεροι πλοιοκτήτες συνειδητοποιούν ότι η εγκατάσταση των εν λόγω συστημάτων αντιμετωπίζει αρκετές λειτουργικές δυσκολίες.

Σε πρόσφατο φόρουμ που διεξήχθη στην Σιγκαπούρη, πλοιοκτήτες δεξαμενόπλοιων αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίζουν κατά την εγκατάσταση των συστημάτων διαχείρισης θαλάσσιου έρματος. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Tim Wilkins, διευθυντής περιβάλλοντος της Intertanko Asia-Pacific, τόνισε ότι το feedback των μελών της Ένωσης είναι πως το 60-80% των συστημάτων αυτών δεν λειτουργεί σωστά χωρίς ομως να αμφισβητούνται τα συγκεκριμένα συστήματα ως τεχνολογία.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, ότι λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου ο ΙΜΟ να κατανοήσει το πρόβλημα και να εξάγει σαφή συμπεράσματα για την χρήση των συστημάτων αυτών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.