Νέας γενιάς RO-PAX για την Stena Line

Νέας γενιάς RO-PAX για την Stena Line

184
Νέας γενιάς RO-PAX για την Stena Line

Η σουηδικών συμφερόντων ακτοπλοϊκή εταιρεία Stena Line ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών ναυπήγησης του τρίτου E-Flexer RO-PAX πλοίου της, γεγονός που αποτελεί ορόσημο σύμφωνα με την ίδια, στο πλαίσιο του προγράμματος ανανέωσης του στόλου της.

Το νέο πλοίο εκτιμάται ότι θα έχει παραδοθεί στην εταιρεία από τα κινεζικά ναυπηγεία AVIC Weihai Shipyard μέχρι το 2021, ενώ θα πραγματοποιεί επιβατικές μεταφορές στην Ιρλανδική Θάλασσα.

Την παρούσα περίοδο βρίσκονται υπό ναυπήγηση και τα δύο πρώτα RO-PAX τύπου E- Flexer της εταιρείας. Τα τρία νέα πλοία αναμένεται να έχουν μήκος 215 μ., έκαστο και την δυνατότητα να μεταφέρουν 1.000 επιβάτες και 120 αυτοκίνητα.

Ο COO της εταιρείας, κ. Peter Arvidsson, επεσήμανε ότι η Stena Line επενδύει στην δημιουργία ενός νέου στόλου πλοίων, ο οποίος θα προωθεί την βιώσιμη ναυτιλία, ενώ θα θέσει νέα πρότυπα στην λειτουργική αποδοτικότητα και στην μείωση των εκπομπών των αέριων ρύπων.

Φωτό: Stena Line

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.