Σε παραγγελίες για scrubbers προχωρά η Hapag- Lloyd

Σε παραγγελίες για scrubbers προχωρά η Hapag- Lloyd

139
Σε παραγγελίες για scrubbers προχωρά η Hapag- Lloyd

Η Hapag- Lloyd ανακοίνωσε ότι έχει παραγγείλει δέκα υβριδικά συστήματα scrubbers τα οποία θα τοποθετηθούν σε πλοία της, χωρητικότητας 13.000 TEUs, εντός του 2019 και του 2020.

Το πρώτο από τα δέκα παραπάνω scrubbers θα εγκατασταθεί στο containership «Hamburg Express» τον Μάρτιο του 2019 στα κινεζικά ναυπηγεία Qingdao Beihai. Η απόφαση της Hapag- Lloyd να εγκαταστήσει scrubbers στα πλοία της ελήφθη προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις του IMO.

O COO της Hapag- Lloyd, κ. Antony Firmin, ανέφερε ότι η χρήση καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο από τα πλοία αποτελεί την ιδανική λύση για την εταιρεία, ωστόσο ο γερμανικός κολοσσός επιθυμεί να δοκιμάσει και εναλλακτικές λύσεις για την επίτευξη των διεθνών περιβαλλοντικών στόχων.

Η εταιρεία επίσης σχεδιάζει να ανακατασκευάσει άλλα 17 πλοία της προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν ως καύσιμο LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.