Η γερμανική Hapag- Lloyd ξεδιπλώνει τη νέα μεσοπρόθεσμη στρατηγική της

Η γερμανική Hapag- Lloyd ξεδιπλώνει τη νέα μεσοπρόθεσμη στρατηγική της

121
Η γερμανική Hapag- Lloyd ξεδιπλώνει τη νέα μεσοπρόθεσμη στρατηγική της

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag- Lloyd παρουσίασε την «Strategy 2023», μία νέα μεσοπρόθεσμη στρατηγική σύμφωνα με την οποία επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών της εταιρείας, περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της ψηφιοποίησης και η σωστή διαχείριση των λειτουργικών εξόδων της.

Στο επίσημο δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρεται η τάση ενοποίησης στην liner ναυτιλία τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι η Hapag- Lloyd έχει διπλασιάσει την μεταφορική της ικανότητα συγκριτικά με τα επίπεδα του 2014 και ότι οι περαιτέρω ενοποιήσεις αποτελούν μειονέκτημα για την εν λόγω αγορά καθώς θα επηρεάσουν αρνητικά τις οικονομίες κλίμακας.

Ο CEO της Hapag- Lloyd, κ. Habben Jansen, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι δεν κρίνεται πλέον στο μέγεθος μιας εταιρείας αλλά στην προσήλωση προς τους πελάτες, οι οποίοι αναμένουν καλύτερες και αξιόπιστες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ο οικονομικός στόχος  που έχει θέσει η Hapag- Lloyd μέχρι το 2023 είναι η δημιουργία οικονομικής αξίας μέσα από την ύπαρξη μεγαλύτερης απόδοσης του επενδυμένου κεφαλαίου (ROIC) συγκριτικά με την αξία του μέσου σταθμικού κόστους κεφαλαίου (WACC).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.