Ηγέτες οι Νοτιοκορεάτες στις ναυπηγήσεις LNG carriers

Ηγέτες οι Νοτιοκορεάτες στις ναυπηγήσεις LNG carriers

166
Ηγέτες οι Νοτιοκορεάτες στις ναυπηγήσεις LNG carriers

Οι τρεις μεγάλοι νοτιοκορεάτικοι όμιλοι Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering έχουν δεχτεί εντός του τρέχοντος πάνω από 50 παραγγελίες για ναυπηγήσεις LNG carriers μεγάλης χωρητικότητας, συνολικής αξίας $9 δις, ξεπερνώντας τους Ιάπωνες και τους υπόλοιπους ανταγωνιστές τους.

Τα νέα πλοία που θα ναυπηγήσουν τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα προς παράδοση μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και εκτιμάται ότι θα αυξήσουν κατά 10% τον παγκόσμιο στόλο από LNG carriers.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για LNG έχει ωθήσει τους πλοιοκτήτες προς νέες ναυπηγήσεις LNG carriers, με την Ν. Κορέα να προσελκύει το ενδιαφέρον της ναυτιλιακής κοινότητας καθώς έχει υπολογιστεί ότι έχουν κερδίσει το 78% των συνολικών παραγγελιών για νέα carriers, με την Ιαπωνία και την Κίνα να κατέχουν το 14% και το 8%, αντίστοιχα.

Οι νοτιοκορεάτικες ναυπηγικές βιομηχανίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κατέχουν μεγάλο μερίδιο στις ναυπηγήσεις LNG carriers, καθώς εκτιμάται ότι έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τις ναυπηγικές τους υπηρεσίες και έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης.

Εντούτοις Ιαπωνία και ΕE αντιδρούν έντονα για την πολιτική που εφαρμόζει η Σεούλ ως προς την επιβίωση της ναυπηγικής της βιομηχανίας. Παράγοντες τόσο στο Τόκιο όσο και στις Βρυξέλλες θεωρούν δεδομένο πλέον ότι Ανατολή και η Δύση θα συμπράξουν προκειμένου να εξετασθεί από διεθνείς οργανισμούς και φορείς οι πρακτικές που ακολουθούν οι Κορεάτες που κατά πολλούς συνιστούν παραβίαση των διεθνών κανόνων ανταγωνισμού, ειδικά ως προς τις κρατικές επιδοτήσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.