Ενδυναμώνεται ο στόλος της ONE

Ενδυναμώνεται ο στόλος της ONE

152
Ενδυναμώνεται ο στόλος της ONE

Η ιαπωνική συμμαχία Ocean Network Express (ΟΝΕ) παρέλαβε από τα ναυπηγεία Kure Shipyard της Japan Maritime United Corporation το «ONE COLUMBA», ένα νέο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 14.000 TEUs.

Το «ONE COLUMBA» αποτελεί το τέταρτο νεοναυπηγηθέντο πλοίο που εντάσσεται στον στόλο της ONE, μετά από τα πλοία «ONE STORK» (παραδόθηκε στις 12/6/18), «ONE MINATO» (παραδόθηκε στις 26/7/18) και «ONE AQUILA» (παραδόθηκε στις 7/9/18), ενώ μέσα στο 2019 εκτιμάται ότι θα παραδοθούν άλλα τρία νέα containerships στην ιαπωνική συμμαχία.

Όπως αναφέρει η ONE στο επίσημο δελτίο Τύπου της το «ONE COLUMBA» ναυπηγήθηκε με στόχο την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου αλλά και τις μειωμένες εκπομπές διοξειδίου, ενώ η γέφυρα του πλοίου διαθέτει το Integrated Navigation System (INS), το οποίο ενοποιεί τα λειτουργικά συστήματα του πλοίου προσφέροντας μειωμένο όγκο εργασιών για τους διαχειριστές του πλοίου.

Το νέο containership της ONE θα πραγματοποιεί μεταφορές στη διαδρομή Ασία- Ευρώπη με στάσεις, μεταξύ άλλων, στους λιμένες Leam Chabang, Cai Mep, Σιγκαπούρης, Κολόμπο, Ρότερνταμ, Αμβούργου, Σαουθάμπτον κ.ά.

Φωτό: ONE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.