Ρωσία- Ταϊλάνδη: Αμοιβαίο φλερτ γύρω από το LNG

Ρωσία- Ταϊλάνδη: Αμοιβαίο φλερτ γύρω από το LNG

67
Ρωσία- Ταϊλάνδη: Αμοιβαίο φλερτ γύρω από το LNG

Ρωσικές εταιρείες εξετάζουν σοβαρά την προοπτική της ταϊλανδέζικης αγοράς για τις εξαγωγές LNG με τη Μόσχα και τη Μπανγκόκ να έχουν αναπτύξει χρόνιους «ενεργειακούς δεσμούς» γύρω από τον άνθρακα και το πετρέλαιο.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Aleksandr Novak, δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου ότι με δεδομένη τον, ζωτικής σημασίας, ρόλο του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγική ενέργεια της Ταϊλάνδης, οι ρωσικές εταιρείες ενέργειας ενδιαφέρονται να διεισδύσουν στην εν λόγω αγορά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας της Ταϊλάνδης, Siri Jirapongphan, τόνισε σε μέσα της χώρας του ότι η αγορά φυσικού αερίου αντιμετωπίζει ελλείψεις και η Ρωσία θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανό προμηθευτή.

Είναι τέλος χαρακτηριστικό ότι η Ταϊλάνδη εισάγει ετησίως 5 εκατ. τόνους LNG, ωστόσο σχεδιάζει να αυξήσει τις εισαγωγές της στους 20-25 εκατ. τόνους τα επόμενα 10-15 χρόνια προκειμένου να γεφυρώσει το έλλειμμα που παρατηρείται στην αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.