Βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια των ναυτικών

Βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια των ναυτικών

184
Βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια των ναυτικών

Η InterManager, η διεθνής ένωση εκπροσώπησης εταιρειών που διαχειρίζονται πλοία, έχει προωθήσει μία καμπάνια με στόχο να παροτρύνει τα πληρώματα των πλοίων να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας όταν εργάζονται σε περίκλειστους χώρους του πλοίου, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο των κίνδυνο ατυχημάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας της InterManager, καπτ. Kuba Szymanski, επεσήμανε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει προβλέψει τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για τους ναυτικούς στους περίκλειστους χώρους ενός πλοίου, εκδίδοντας κανόνες, οδηγίες κλπ. με στόχο την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, οι κλειστοί χώροι σε ένα πλοίο, όπως είναι τα αμπάρια φορτίου, οι δεξαμενές καυσίμων, οι δεξαμενές έρματος, χαρακτηρίζονται από περιορισμένα ανοίγματα εισόδου και εξόδου, ανεπαρκή εξαερισμό και οξυγόνο κ.ά.

Η InterManager προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τα περιστατικά ατυχημάτων εν πλω, καλεί τους ναυτικούς να αποτελέσουν «μέρος της λύσης», όπως η ίδια επισημαίνει.

Η Ένωση παροτρύνει τις ναυτιλιακές εταιρείες να έρθουν σε επαφή με τα πληρώματα των πλοίων τους προκειμένου οι ίδιοι οι ναυτικοί να προτείνουν λύσεις και να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές πρακτικές από τα μέλη μιας επιτροπής που θα συστήσει η InterManager. Τα μέλη της επιτροπής, όπως αναφέρει η InterManager, θα είναι από τον χώρο της ναυτιλίας, ειδικοί σε ζητήματα υγείας, ασφάλειας, περιβάλλοντος και ποιότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.