SPACE TECH4SEA: Νέες τεχνολογικές εφαρμογές στις θαλάσσιες μεταφορές

SPACE TECH4SEA: Νέες τεχνολογικές εφαρμογές στις θαλάσσιες μεταφορές

118
SPACE TECH4SEA: Νέες τεχνολογικές εφαρμογές στις θαλάσσιες μεταφορές

Ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS ανέπτυξε μια συνεργασία με τις εταιρείες OceanFinance και Scorpius Space Launch Company (SSLC) πάνω σε ένα πρόγραμμα με την ονομασία SPACE TECH4SEA, το οποίο έχει ως στόχο την προσαρμογή των τεχνολογιών σύνθετων υλικών που έχουν αναπτυχθεί για τη διαστημική βιομηχανία, στο ναυτιλιακό κλάδο του LNG.

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ως στόχο να εφαρμόσει την τεχνολογία των σύνθετων υλικών, η οποία είναι ελαφρύτερη αλλά και οικονομικότερη, ως μια ανταγωνιστική εναλλακτική λύση στο σχεδιασμό δεξαμενών καυσίμου LNG κυρίως για τις θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, σύμφωνα με δήλωση του ABS.

Το τριετές πρόγραμμα SPACE TECH4SEA θα προσαρμόσει τις δεξαμενές PRESSURMAXX της SSLC οι οποίες είναι κατασκευασμένες από σύνθετα υλικά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε θαλάσσιες εφαρμογές, με βάση την τρέχουσα χρήση τους σε ένα ευρύ φάσµα βιοµηχανιών και από περισσότερους από 200 πελάτες, συμπεριλαμβανομένης και της NASA. Η τεχνολογία σύνθετων υλικών από ανθρακονήματα επιτρέπει την ανάπτυξη ελαφριών συμπαγών δεξαμενών, καθιστώντας το LNG ως ένα καύσιμο κατάλληλο για χρήση σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών πλοίων.

Φωτό: ww2.eagle.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.