Ένα πλοίο μηδενικών εκπομπών άνθρακα ναυπηγείται για την NYK

Ένα πλοίο μηδενικών εκπομπών άνθρακα ναυπηγείται για την NYK

638
Ένα πλοίο μηδενικών εκπομπών άνθρακα ναυπηγείται για την NYK

Ο όμιλος της NYK στο πλαίσιο του στρατηγικού του σχεδίου «Staying Ahead 2022 with Digitalization and Green», ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε παραγγελία για τη ναυπήγηση του Super Eco Ship 2050, ενός πλοίου μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Το νέο πλοίο της NYK θα αποτελεί ένα car and truck carrier, του οποίου η γάστρα θα έχει μικρότερο βάρος από τη γάστρα ενός συμβατικού πλοίου, ενώ θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που θα συμβάλλει στη μείωση της αντίστασης του νερού. Το Super Eco Ship 2050 θα διαθέτει ηλεκτρική πρόωση, ενώ η ισχύς του πλοίου θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η NYK Group έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάληψη πρωτοβουλιών οι οποίες θα μειώσουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, μέσα από τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα από τα πλοία, αλλά και από τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Συγκεκριμένα, στόχος για την NYK είναι να μειώσει έως το 2030 τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία της κατά 30% ανά τονο-χλμ και κατά 50% μέχρι το 2050, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2015.

Φωτό: NYK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.