Κίνδυνος για τα πλοία που προσεγγίζουν στην Γκάνα

Κίνδυνος για τα πλοία που προσεγγίζουν στην Γκάνα

183
Κίνδυνος για τα πλοία που προσεγγίζουν στην Γκάνα

Η Αρχή Λιμένων της Γκάνα ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί αυξημένα περιστατικά λαθρεπιβατών σε πλοία που αναχωρούν από την χώρα, και γι’ αυτόν τον λόγο λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφάλειας με στόχο να μην επιτρέπεται η είσοδος στα λιμάνια της χώρας σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

Ο κ. Stevens Siaka- Anane, Deputy Harbour Master του λιμένα Tema της Γκάνα, δήλωσε ότι οι λαθρεπιβάτες κρύβονται σε εμπορευματοκιβώτια που βρίσκονται στους λιμένες και τα οποία στη συνέχεια φορτώνονται στα πλοία χωρίς να ελέγχονται επαρκώς. Ως εκ τούτου ο κ. Siaka- Anane, όπως αναφέρει το SAPU (LSS- Special Anti Piracy Unit), έχει προτείνει την λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα περιστατικά, μέσα από τον έλεγχο των εργατών που στοιβάζουν τα φορτία στα πλοία, από τη διενέργεια θαλάσσιων περιπολιών κ.ά.

Οι παραπάνω ενέργειες γίνονται για την προώθηση της ασφάλειας στην Γκάνα, μιας χώρας στην οποία καταγράφεται πληθώρα παράνομων δραστηριοτήτων, όπως διακίνηση ναρκωτικών, επιθέσεις σε πλοία, εμπόριο λευκής σαρκός κ.ά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.