Σύγκρουση τιτάνων για τα ναυπηγεία: Η Ιαπωνία επισημοποιεί την κόντρα με την...

Σύγκρουση τιτάνων για τα ναυπηγεία: Η Ιαπωνία επισημοποιεί την κόντρα με την Ν. Κορέα

528
Σύγκρουση τιτάνων για τα ναυπηγεία: Η Ιαπωνία επισημοποιεί την κόντρα με την Ν. Κορέα

H κυβέρνηση της Ιαπωνίας κοινοποίησε πρόσφατα στην κυβέρνηση της Ν. Κορέας επίσημο αίτημα για διαβούλευση στο πλαίσιο του μηχανισμού επίλυσης διαφορών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα η ιαπωνική πλευρά υποστηρίζει ότι οι πρακτικές της κυβέρνησης της Ν. Κορέας που αφορούν την κρατική χρηματοδότηση της ναυπηγοκατασκευαστικής της βιομηχανίας αντιτίθενται στις αρχές που διέπουν την «Συµφωνία για τις Επιδοτήσεις και τα Αντισταθµιστικά Μέτρα» (Agreement on Subsidies and Countervailing Measures -ASCM) του ΠΟΕ.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων των δύο κυβερνήσεων καθώς επίσης και εκπροσώπων της ναυπηγικής βιομηχανίας τόσο της Ιαπωνίας όσο και της Κορέας, με τις διαβουλεύσεις όμως να πέφτουν στο κενό.

Η γερμανική ναυτιλιακή βιομηχανία από μέρους της φαίνεται πως τάσσεται στο πλευρό της Ιαπωνίας στην διαμάχη της με την Ν. Κορέα, καθώς όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης ναυπηγείων-VSM, Reinhard Lüken, η Ν. Κορέα έχει στρεβλώσει την αγορά μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων αρκετών δις προς τα ναυπηγεία της

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.