Η στρατηγική του Grimaldi για την Βαλτική και την Βόρεια Θάλασσα

Η στρατηγική του Grimaldi για την Βαλτική και την Βόρεια Θάλασσα

167
Η στρατηγική του Grimaldi για την Βαλτική και την Βόρεια Θάλασσα

Η Finnlines, μέρος του Ομίλου Grimaldi, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των RO-RO και της επιβατηγού ναυτιλίας στην Βαλτική και Βόρεια Θάλασσα, κατέγραψε έσοδα ύψους 447,9 εκατ. ευρώ το πρώτο εννιάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ τα κέρδη, προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της εταιρείας για την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 129 εκατ. ευρώ.

Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου της Finnlines τονίστηκε ότι η εταιρεία ενόψει των διεθνών περιβαλλοντικών κανονισμών έχει προχωρήσει σε επενδύσεις και ενέργειες προκειμένου να προωθήσει την βιωσιμότητα στις θαλάσσιες μεταφορές της. Οι ενέργειες αφορούν μεταξύ άλλων την τοποθέτηση scrubbers σε 21 πλοία της, την μείωση της ταχύτητας των πλοίων, τον ελέγχο κατανάλωσης των καυσίμων τους κ.ά.

Ο κ. Emanuele Grimaldi, πρόεδρος και CEO της Finnlines, ανέφερε ότι σκοπεύει να παραγγείλει στο μέλλον επιπλέον τρία RO-RO, τα οποία θα πληρούν τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις του IMO και θα είναι ενεργειακά αποδοτικά. Εντός των επόμενων 4 ετών η Finnlines αναμένεται ότι θα υποδεχθεί στον στόλο της μία σειρά από εκσυγχρονισμένα οχηματαγωγά πλοία, φιλικά προς το περιβάλλον.

Φωτό: Finnlines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.