Πώς διαμορφώνονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου;

Πώς διαμορφώνονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου;

177
Πώς διαμορφώνονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου;

Πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, καθώς οι επιβαλλόμενες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν «μετριάστηκαν» σημαντικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να δοθεί, προς το παρόν, απαλλαγή σε οκτώ αγοραστές του ιρανικού αργού πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί σε ποιες χώρες θα δοθεί απαλλαγή από τις αμερικανικές κυρώσεις. Ωστόσο, η Κίνα, η Ινδία, η Ν. Κορέα, η Τουρκία, η Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ιαπωνία αποτελούν τους μεγαλύτερους αγοραστές του ιρανικού πετρελαίου.

Την ίδια ώρα η Τεχεράνη, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να εξάγει αργό πετρέλαιο παρά την όποια επιβολή κυρώσεων από μέρους των ΗΠΑ.

Οι τιμές του Light Crude Oil τύπου Brent μειώθηκαν κατά 15 λεπτά φτάνοντας σήμερα τα $72,68 δολάρια/βαρέλι, ενώ οι τιμές του U.S. light crude oil κατέγραψαν πτώση κατά 30 λεπτά, αγγίζοντας τα $62,84/βαρέλι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.